Siirry sisältöön

Palvelut

Lottamuseo tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia museo-opastuksia erilaisten ryhmien tarpeisiin.

Huomioithan, että museossa ja museon puutarhassa opastavat museon oman oppaat.

Lisätietoa ja ryhmävaraukset info(at)lottamuseo.fi tai p. 09 274 1077.

Lottamuseon päänäyttelyn Lotta Svärd – 100 vuotta yhteiskuntavastuuta mielenkiintoisimmat tarinat ja vaikuttavimmat esineet Lottamuseon oppaan esittelemänä. Kierroksella kuljetaan maanpuolustusperheen kodista lottailtamiin sekä kuullaan lottien suurmuonituksista ja liiketoiminnasta. Avustustyö sota-aikana, sotakokemuksista toipuminen ja uuden elämän aloittaminen sodan jälkeen kerrotaan naisten näkökulmasta. Opaskierros avaa museokävijälle lottien vapaaehtoisen työn merkityksen ja roolin suomalaisen yhteiskunnan rakentamisessa.

Kesto: 45 min
Hinta 50 € ryhmä + museon pääsymaksut
Ryhmän koko 15 hlö (max. 20 hlö)

Nopea katsaus lottien vapaaehtoisen työn merkitykseen ja lottajärjestön merkittävään rooliin Suomen historian käännekohdissa. Pikaopastus Lottamuseon oppaan johdolla pidetään museon ala-aulassa ja se soveltuu myös suurelle ryhmälle.

Kesto: n. 15 min
Hinta: 20 € + museon pääsymaksut
Ryhmän koko: max. 30 hlö

On vuosi 1943 ja opettajatar Lempi Hoppania odottaa jo oppilaita ilmavalvontakurssille Syvärantaan.

Lotta Hoppanian oppitunnilla perehdytään ilmavalvonnan, lentokonetyyppitunnistuksen ja puhelinviestinnän perusteisiin sekä Lotta Svärd – järjestön toimintaan. Mitä kaikkea lotan tulikaan tietää ennen torniin kiipeämistä? Ja mikä ihmeen Pelti-Heikki?

Kesto: 45 min
Hinta: 85€ +  museon sisäänpääsymaksut
Ryhmän koko: max. 30 hlö

Valvontakomissio on tulossa tarkastuskäynnille. Löydättekö Syvärantaan kätketyt salaisuudet ennen tarkastajien tuloa? Tunnelmallinen klassinen pakopeli johdattaa sodan jälkeisiin vaaran vuosiin. Peli on jännittävä, muttei pelottava eikä edellytä ennakkotietoja.  

Alle 15-vuotiaat vain aikuisten seurassa. Pelitila on lämmittämätön ulkorakennus, joten pelaajien on hyvä varustautua sään mukaisesti. Tila on osin esteetön, eikä ovia lukita pelin ajaksi.

Peli on pelattavissa suomenkielisenä.

Peli on toteutettu yhteistyössä Escape Porvoon kanssa.

Kesto: 60 min
Hinta: 30€ / hlö, sis. pääsyn museon näyttelyihin
Ryhmän koko: 2-6 hlö

Opastusvideon kautta museovierailija tutustuu Lotta Svärd -järjestön satavuotiseen historiaan ja näyttelyn keskeisiin teemoihin. Video katsotaan Syväranta-salissa ja se tulee varata ennakkoon.

Näyttelytekstit on saatavilla englanniksi ja ruotsiksi jokaisessa näyttelytilassa ja ne voi lukea myös omalla laitteella QR-koodin kautta. QR-koodin kautta museovierailija voi myös kuunnella esittelyn jokaisesta huoneesta englanniksi tai ruotsiksi.

Kesto: 15 min
Hinta: 20€ +  museon sisäänpääsymaksut
Ryhmän koko: max 30 hlö

Turo Karton ohjaama sotadokumentti on kuvattu jatkosodan aikana talvella 1941-42. Puolustusvoimien tuottamassa elokuvassa esitellään Lotta Svärd -järjestön tavoitteita ja lottien eri jaostojen työtä. Elokuva katsotaan Syväranta-salissa ja se tulee varata ennakkoon. Elokuvan jälkeen mahdollisuus esittää kysymyksiä Lottamuseon oppaalle.

Kesto: n. 45 min
Hinta: 20€ +  museon sisäänpääsymaksut
Ryhmän koko: max 25 hlö

Erikoisopastuksella museokävijät pääsevät tutustumaan harvoin yleisölle auki olevaan Ruotsin Majaan. Tuusulanjärven rannalla sijaitseva Ruotsin Maja lahjoitettiin Suomen lotille lepokodiksi 1940-luvulla ja sitä on käytetty tähän tarkoitukseen aina tähän päivään saakka. Opastuksella kerrotaan lepokodin eri vaiheista ja paljastetaan myös kuinka vuoden 1940 peruuntuneet olympialaiset liittyvät Ruotsin Majan historiaan.

Opastuksen jälkeen taloon voi tutustua itsenäisesti.

Kesto: 15 min, koko vierailun kesto max. 45 min
Kieli: suomi tai ruotsi
Hinta: 85€ / ryhmä + museon pääsymaksut
Opastuksen ryhmäkoko max. 15 henkilöä.

Sadan vuoden aikamatka lottien historiaan omalta kotisohvalta Lottamuseon asiantuntevan oppaan johdolla!

Opastus pohjautuu Lotta Svärd – 100 vuotta yhteiskuntavastuuta -näyttelyyn. Verkko-opastuksen aikana ei kierretä itse näyttelyssä, vaan näyttelyyn tutustutaan laadukkaasti tuotetulla kuva-aineistolla. Opastuksen aikana on mahdollista esittää oppaalle kysymyksiä ja keskustella ryhmän kanssa.

Verkko-opastukselle osallistuminen tapahtuu omalta kotikoneelta, ryhmä voi myös. seurata opastusta yhteiseltä isolta ruudulta. Verkko-opastus toimii Teams-ympäristössä tai ryhmän omalla videopuhelupalvelulla.

Kesto: 45 min
Hinta: 50 € (+ 5€ laskutuslisä)

Etkö löytänyt opastusvalikoimasta etsimääsi? Toivoisitko museokierrosta tai luentoa, jossa keskityttäisiin enemmän esimerkiksi pikkulottiin, pula-aikaan, lottien huoltotyöhön tai lottapukuihin? Nyt se on mahdollista! Erikoisopastuksilla perehdytään valitsemanne aiheen lisäksi Lotta Svärd -järjestön historiaan.

Erikoisopastus voidaan järjestää Lottamuseolla, verkossa etäyhteyksin tai tutkijan voi kutsua omaan tilaisuuteen.

Hinta: 350 € + muut kulut, kuten sisäänpääsymaksut tai matkakulut.

Varaukset tulee tehdä vähintään 5 viikkoa ennen tilaisuutta.
Tiedustelut ja varaukset elina.tarvainen(at)lottamuseo.fi tai puh. 044 705 4755

Palvelut lapsille

Lottamuseolla on paljon hauskaa tekemistä lapsille.

Lottamuseossa järjestetään vuoden ympäri hauskoja koko perheen tapahtumia, joihin on aina vapaa pääsy. Tulevat tapahtumat löydät täältä.

Lottamuseon leikkipaikalle on tervetulleita kaikki leikkijät. Leikkipaikalla voi leikkiä silloinkin, kun museo ei ole muuten avoinna.

Kesällä 2024

Lottamuseon puutarhasta löytyy keppihevosten esterata, jossa voi käydä ratsastamassa omalla keppihevosella tai keppihevosen voi lainata museon infopisteestä.

Lisäksi museon puutarhassa voi suorittaa Toivon kesäpassin. Hae omasi museon infosta!

Juhlat ja kokoukset

Lottamuseossa voi järjestää monenlaisia kokouksia ja juhlia.

Herkulliset tarjoilut juhliin saa Museokahvila Lottakanttiinista.