Siirry sisältöön

Ruotsin Majan lomat

Ruotsin Maja on Tuusulanjärven rannalla, Lottamuseon läheisyydessä sijaitseva Ruotsin lottien lahjoittama rakennus.

Ruotsin Maja on Ruotsin lottajärjestön lahjoittama lomanviettopaikka Suomen lotille. Lomamaja varusteltiin täydellisesti Ruotsin lottajärjestön keräämillä varoilla. Rakennus koostuu yhdistetystä kokoontumis- ja ruokasalista, viidestä kahden hengen huoneesta ja yhdestä yhden hengen huoneesta.

Lomanviettopaikaksi tarkoitettu rakennusta käytettiin lottatyössä rasittuneiden lottien virkistyskotina. Oleskelu virkistyskodissa oli maksutonta, ja sama lotta sai viipyä siellä 2 – 3 viikkoa. Lotat anoivat lomaa Ruotsin Majalla keskusjohtokunnalle osoitetulla vapaamuotoisella hakemuksella.

Ennen Lotta Svärd -järjestön lakkauttamista vuonna 1944 Ruotsin Maja siirrettiin Suomen Naisten Huoltosäätiölle (nykyisin Lotta Svärd Säätiö). Suomen Naisten Huoltosäätiö ylläpiti Ruotsin Majalla lepo- ja toipilaskotia vuosina 1945-1959. Ensisijaisesti se oli tarkoitettu sodan aikana uupuneille ja sairastuneille lotille.

Suomen Naisten Huoltosäätiön omistama liikeyritys Ab Työmaahuolto Oy ja sen eläkesäätiö käyttivät majaa myöhemmin työntekijöidensä virkistyspaikkana. Yrityksen työntekijät olivat suureksi osaksi entisiä lottia. 2000-luvun alusta lähtien Ruotsin Maja on palvellut jälleen lepokotina entisille lotille ja pikkulotille.

Lomanvietto Ruotsin Majalla on edelleen maksutonta. Paikalla on päivisin majanhoitaja, joka hankkii ruokatarvikkeet ja valmistaa lounaan. Majanhoitaja on paikalla kesäkuun ja heinäkuun, jolle ajalle voitte varata oman lomaviikkonne (ma-pe).

Lisätietoja Ruotsin Majan lomista:

Puhelinvaihde/neuvonta: 09 4770 2881 ma-to klo 9.00-15.00

Asiakaspalvelu- ja viestintäkoordinaattori:

Virpi Junnilainen

sähköposti: etunimi.sukunimi@lottasaatio.fi