Siirry sisältöön

Naisten vapaaehtoinen maanpuolustus

Lotta Svärd Säätiö on aktiivinen toimija kokonaisturvallisuuden kentällä. Säätiö edistää naisten vapaaehtoista maanpuolustusta ja kriisivalmiutta tukemalla taloudellisesti muun muassa Naisten Valmiusliitto ry:n toimintaa. Säätiö ei itse järjestä maanpuolustuskursseja tai varautumiskoulutuksia.

Naisten Valmiusliiton toiminnanjohtaja Pia Lindell opettaa vapaaehtoisille maastotaitoja Nasta-harjoituksessa.

Naisten Valmiusliiton tarkoituksena on kehittää naisten turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä valmiuksia koulutuksen kautta sekä lisätä naisten mahdollisuuksia toimia poikkeusoloissa yhteiskunnan hyväksi. Liiton toiminta ei ole sotilaallista.

NASTA-harjoitukset ovat erinomainen tilaisuus hankkia turvallisuustaitoja ja verkostoitua samanhenkisten naisten kanssa. Osallistua voi ilman aiempaa osaamista, eikä osallistuminen edellytä minkään jäsenjärjestön jäsenyyttä.

Naisten Valmiusliiton päätoimintaa ovat NASTA ja PikkuNASTA -harjoitukset, joita toteutetaan eri puolilla Suomea. Liiton 12 alueneuvottelukuntaa vastaa alueellisesta toiminnasta. Liiton järjestämään koulutukseen osallistuminen ei edellytä minkään jäsenjärjestön jäsenyyttä vaan harjoitukset ovat kaikille naisille avoimia. Harjoitusten päämääränä on lisätä osallistujien arjen turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä tietoja ja taitoja sekä valmentaa naisia toimimaan erilaisissa johto- ja kouluttajatehtävissä. Lue lisää Naisten Valmiusliitosta täältä, klik!(siirryt toiseen palveluun)

Valtakunnalliset NASTA-harjoitukset ovat Naisten Valmiusliitto ry:n järjestämiä ja vapaaehtoisten naisten toteuttamia, naisille tarkoitettuja valmiusharjoituksia. Harjoitukset sisältävät erilaisia turvallisuus- ja varautumiskursseja.

Etsi itsellesi sopiva kurssi ja ilmoittaudu mukaan täällä, klik!(siirryt toiseen palveluun)

Selviätkö 72 tuntia ilman sähköä ja vettä?

Kotitalouksien omatoiminen varautuminen on suuri apu yhteiskunnalle ja ennen kaikkea ihmiselle itselleen. Siksi varautuminen erilaisiin häiriötilanteisiin kannattaa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palvelut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.

Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Olisi hyvä, jos kotoa löytyisi vähintään kolmeksi vuorokaudeksi ruokaa, vettä ja lääkkeitä. Olisi myös tärkeää tuntea varautumisen perusteet eli tietää esimerkiksi, mistä saa oikeaa tietoa häiriötilanteessa ja miten pärjätä kylmenevässä asunnossa. Lue varautumisesta lisää täällä, klik!(siirryt toiseen palveluun)