Siirry sisältöön

Päiväkodeille ja kouluille

Suunnitteletko vierailua Lottamuseoon?

Lottamuseolla lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan Lotta Svärd -järjestön ja lottien yli satavuotiseen historiaan. Museon näyttelyissä keskiöön nousee suomalaisten naisten vapaaehtoinen työ, joka linkittyy kiinteäksi osaksi kansakuntamme kehitystarinaa.

Lottamuseo tarjoaa ilmaisen vierailun museoon!

Kaikki opetusryhmät (varhaiskasvatus, peruskoulu ja toinen aste) voivat tutustua museon näyttelyihin, osallistua opastukselle/työpajaan ja lounastaa Museokahvila Lottakanttiinissa täysin veloituksetta.

Tutustu Lottamuseon opastuksiin täältä.

Varaukset ja lisätietoa:
info(at)lottamuseo.fi tai puh. 09 274 1077.

Lottamuseon iltamat -työpajassa tutustutaan Lottamuseon näyttelyihin ja järjestetään iltamat. Työpajassa askarrellaan erilaisia tuotteita iltamiin, valmistetaan lahja tuntemattomalle ystävälle ja harjoitellaan esityksiä pienryhmissä. Työpajan aikana pohditaan talkootyön, yhdessä tekemisen, hyväntekeväisyyden ja välittämisen teemoja.

Lotta Svärd Säätiö tarjoaa työpajan varanneille ryhmille lounaan Lottakanttiinissa. Maanantaisin lounasmahdollisuutta ei ole.

Iltamat -työpaja on maksuton. Työpaja sopii esikouluisille ja 1. ja 2. luokkalaisille.

Kesto: noin 1,5 h
Ryhmän koko max. 21 lasta.

Lisätietoa ja varaukset: tutkija Elina Tarvainen, puh. 044 705 4755, elina.tarvainen(at)lottamuseo.fi

Lähde sadan vuoden aikamatkalle lottien ja Suomen historiaan!

Oppitunti pohjautuu Lotta Svärd – 100 vuotta yhteiskuntavastuuta -näyttelyyn. Oppitunnin kantavana teemana on vastuullisuus ilmiönä. Näyttelyn teemoihin tutustutaan laadukkaasti tuotetun kuva- ja videomateriaalin kautta. Tunnin aikana on mahdollista esittää oppaalle kysymyksiä ja keskustella ryhmän kanssa.

Verkko-oppitunnista on kaksi eri versiota. Toinen niistä soveltuu 5.-6. luokkalaisille ja toinen yläkoululaisille ja lukiolaisille.

Verkko-oppitunti toteutetaan Teamsin välityksellä tai tilaajan toivomalla videopalveluyhteydellä, jolloin tutkija kutsutaan vierailijana paikalle.

Tiedustelut ja varaukset tutkija Elina Tarvainen elina.tarvainen(at)lottamuseo.fi tai p. 044 705 4755.

Vuonna 2020 Opera Tellus ja Lottamuseo päättivät toteuttaa yhteistyönä päiväkodeille ja ala- ja yläkouluille ilmaisen tehtäväpaketin nimeltään Ullakon salaisuus.

Tämän verkkopohjaisen tehtävävinkkipaketin avulla voidaan oppia ja opettaa hauskalla ja jännittävällä tavalla mm. Suomen yleistä ja kulttuurihistoriaa ja oman itsensä sekä toisten arvostusta ja yhdessä tekemisen ja toisista huolehtimisen tärkeyttä.

Oppimateriaaliin pääset tästä.(siirryt toiseen palveluun)

Lottamuseo on mukana Tuusulan kunnan kulttuurikasvatussuunnitelmassa.