Siirry sisältöön

Pikkulotta -stipendi

Tehkää yhdessä hyvä teko lottien tapaan ja hakekaa Pikkulotta -stipendiä!

Pikkulotta -stipendiä voivat hakea opetusryhmät (1.–9. luokat) sekä lasten ja nuorten yhdistykset ja järjestöt. Lasten ja nuorten tulee olla iältään noin 7–16-vuotiaita.

Ryhmän tulee tehdä yhdessä hyvä teko muiden ihmisten tai muun ryhmälle tärkeän asian hyväksi. Voitte käydä esimerkiksi ilahduttamassa ikäihmisiä hoivakodissa lauluesityksellä tai tehdä ympäristöstä kauniimman roskia keräämällä. Mahdollisuuksia on monia ja mielikuvitus on rajana!

Hyvän teon voi tehdä myös Siskot ja Simot ry:n kautta. Siskot ja Simot järjestävät välittämisen keikkoja, joilla nuoret pääsevät ilahduttamaan ikäihmisiä esimerkiksi leipomalla, järjestämällä jumppatuokiota tai pelaamalla yhdessä lautapelejä.

Hakemus

Ennen hakemuksen lähettämistä ryhmän tulee tehdä hyvä teko tai sopia sen suorittamisesta esimerkiksi Siskojen ja Simojen kanssa. Hyvä teko tulee toteuttaa vuonna 2024 ja sen voi toteuttaa myös stipendin hakuajan jälkeen marras-joulukuussa.

Hakemuksessa ryhmää kannustetaan pohtimaan pikkulotille kirjoitettuja kultaisia sanoja omasta näkökulmastaan. Millaiset kultaiset sanat voisivat inspiroida meitä tänään? Minkälaiset olisi teidän ryhmänne kultaiset sanat? Voitte voi valita esimerkiksi yhden tai useamman kohdan kultaisista sanoista ja kertoa esimerkiksi siitä, miten te olette yhdessä toimineet kultaisten sanojen mukaan tai mitkä kultaisista sanoista on teille tärkeimpiä.

Hakemus voi olla muodoltaan video, kirjallinen työ, taidetta tai musiikkia. Toteutustapa on vapaa. Arvostamme erityisesti sitä, että lasten ja nuorten oma ääni näkyy hakemuksessa.

Kysymyksiä hakuprosessiin liittyen voi lähettää Lotta-apu -järjestelmän kautta.

Hakuaika on 1.1.-31.10.2024.
Hakemukset lähetetään Lotta-apu -järjestelmän kautta. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Palkinto

Lotta Svärd Säätiö jakaa parhaiden hakemusten kesken 5 000 € käytettäväksi luokkaretkeen tai muuhun yhteiseen projektiin. Varat tulee käyttää suoraan lasten ja nuorten hyväksi. Lisäksi palkitsemme ansioituneita hakemuksia luokkaretkillä Lottamuseoon Tuusulaan.

Kertokaa hakemuksessa minkä arvoista stipendiä toivoisitte ja millaiseen retkeen tai projektiin rahasumma käytettäisiin.

Stipendin tai palkinnon saaneet opetusryhmät laativat raportin retkistään ja niitä voidaan käyttää Lotta Svärd Säätiön viestinnässä.

Pikkulotta -stipendi luovutetaan joulukuussa 2024.

Lisätietoa Pikkulotta -stipendistä

Myönnetyt Pikkulotta -stipendit

2023 Hyvinkään englanninkieliset luokat 5D