Siirry sisältöön

Hallitus

Lotta Svärd Säätiön johdossa on hallitus, joka huolehtii että säätiön toiminta on asianmukaisesti järjestetty ja että säätiön sääntöjen mukainen tarkoitus toteutuu. Hallitus päättää säätiön toimintastrategiasta ja nimittää toiminnanjohtajan.

Lotta Svärd Säätiön hallitus kuvattuna Helsingissä 3.6.2024.

Hallitukseen kuuluvat:

Pirjo Björk
Ekonomi Pirjo Björk toimii hallituksen puheenjohtajana. Pirjo on tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran pankinjohtajana ja siksi hänellä onkin erinomainen osaaminen lottien taloudellisen perinnön säilyttämiseen. 

Kirsti Pakkala
Kirsti Pakkala on työterveyshuoltoon erikoistunut lääkäri. Kirstin äiti toimi aikoinaan oman paikkakuntansa Lottajärjestön paikallisosaston puheenjohtajana. Näin Kirsti oppi jo hyvin nuorena arvostamaan lottien työtä.

Leena Mäki-Turja
Leena Mäki-Turja on tehnyt pitkän työuran finanssialalla ja varallisuudenhoidon eri johtotehtävissä. Näin ollen on luontevaa, että Lotta Svärd Säätiön hallituksessa Leenan vastuualueena on säätiön talouteen ja varojen hoitamiseen liittyviä asioita.

Salla Ala-Jääski
Salla Ala-Jääski on kirkkonummelainen yrittäjä. Yrittäjyyden lisäksi Salla tekee väitöskirjaa Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon. Väitöskirja käsittelee yhteiskunnallisten yritysten kaupallistamista. Salla toimii muun muassa säätiön kansainvälisen yhteistyön toimikunnassa.

Kai Haarma
Kai Haarma toimii Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n toimitusjohtajana ja asianajajana. Hänen erityisosaamistaan ovat asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöt, isännöintialan sopimukset sekä tietosuoja-asiat.

Teija Sederholm
Dosentti Teija Sederholm toimii tutkijana Maanpuolustuskorkeakoulussa. Hän on tutkinut muun muassa kansalaisten maanpuolustussuhdetta ja viranomaisyhteistyötä.

Marie Rautava
Marie Rautava on erikoispsykologi ja työnohjaaja. Hän on tehnyt työuransa lasten ja nuorten osallisuutta ja hyvinvointia kehittävissä tehtävissä. Rautava toimii säätiön Lotta-aputoimikunnassa.

Riitta Pyhälä
Riitta Pyhälä on tehnyt pitkän uran finanssialalla eri tehtävissä, viimeksi kolmen säätiön asiamiehenä. Monipuolinen työura ja kokemus antavat hyvän pohjan yhteistyössä hallituksen ja säätiön henkilöstön kanssa toteuttaa säätiön tarkoitusta ja uutta strategiaa.