Siirry sisältöön

Näyttelyt

Lotta Svärd – 100 vuotta yhteiskuntavastuuta

Lotta Svärd – 100 vuotta yhteiskuntavastuuta näyttely on sadan vuoden aikamatka täynnä mielenkiintoisia tarinoita, kiinnostavia yksityiskohtia ja vivahteikkaita elämänkohtaloita. Näyttelyyn on valittu museon ainutlaatuisista kokoelmista kiehtovia valokuvia, mielenkiintoista arkistoaineistoa ja lottien henkilökohtaista esineistöä.  Näyttelyn keskiössä on suomalaisten naisten vapaaehtoinen työ, joka linkittyy kiinteäksi osaksi Suomen historiaa. Lottajärjestö mahdollisti jäsentensä vahvan yhteiskunnallisen osallistumisen ja vaikuttamisen maamme kehitystarinaan.

Lotta Elvi Eljalan vuonna 1945 pakkaama reppu, joka löytyi hänen kotitalonsa vintiltä vuonna 2017.

Erikoisnäyttely: Vaaran vuodet – Sodan ja rauhan välissä

Vuosia kestänyt sota Suomen ja Neuvostoliiton välillä päättyi aselepoon syyskuussa 1944. Suomi solmi erillisrauhan Neuvostoliiton kanssa sodan vielä jatkuessa muualla Euroopassa. Sodan päättyminen Suomen osalta oli tietenkin helpotus, mutta samalla maailmanpoliittinen tilanne ja liittoutuneiden sanelemat välirauhan ehdot aiheuttivat epävarmuutta ja pelkoa.

Näyttely sijaitsee Lottamuseon ulkonäyttelytilassa ja sinne on vapaa pääsy museon aukioloaikoina.

Erikoisnäyttely: Oikea lotta? – lottakuvia 100 vuotta

Erikoisnäyttely esittelee lotta-aiheista kuvaa, esineistöä ja lottiin liitettyjä mielikuvia 1920-luvulta tähän päivään. Näyttely käsittelee monipuolisen materiaalin kautta lottaihannetta, lotista luotuja kiiltokuvia ja irvikuvia sekä lottien itseymmärrystä.