Siirry sisältöön
Tellervo ja muita lottia

Lottagalleria

Lottagalleriassa esitellään lakkautetun lottajärjestön jäseniä, joiden elämäntarinoiden kautta piirtyy kuva järjestön toiminnasta ja merkityksestä. Henkilötarinoiden kautta Lottagalleria tuo näkyväksi lottajärjestön moninaisuuden ja yksilöt lottatoiminnan takana.

Uusi Lottagalleria avautuu syksyllä!

Lottagallerian kehitystyö on parhaillaan käynnissä. Gallerian käyttökokemusta parannetaan ja sivustolle lisätään uusia ominaisuuksia asiakkaiden toiveiden pohjalta. Tämän työn vuoksi Lottagalleriaa ei päivitetä normaalisti. Pahoittelemme mahdollisia häiriöitä ja kiitämme kärsivällisyydestänne. Kaikki aiemmin julkaistut esittelyt ovat luettavissa Lotta Svärd verkkomuseossa Digilotta.

Lottagalleria on lakkautetun Lotta Svärd -järjestön jäsenistä koottu henkilögalleria, jonka henkilöesittelyt perustuvat laatijan, tavallisesti lotan tai hänen läheisensä muistitietoon. Kuka tahansa voi kirjoittaa lotasta henkilöesittelyn.

Lottagallerian päivitys jatkuu uudella alustalla. Lottagallerian henkilöesittelyn voi laatia alla listattujen kysymysten pohjalta, mutta esittely voi olla vapaamuotoinen ja rakentua käytettävissä olevasta tiedosta. Kaikki esittelyt ovat tervetulleita Lottagalleriaan.

  • Mikä on lotan nimi, syntymäpaikka- ja vuosi (voi lisätä tekstiin myös esim. tyttönimen)
  • Onko tietoa lapsuudesta ja ajasta ennen järjestöön liittymistä?
  • Milloin ja missä liittyi Lotta Svärd -järjestöön?
  • Missä tehtävissä toimi Lotta Svärd -järjestössä?
  • Mitä teki Lotta Svärd -järjestön lakkautuksen jälkeen? 
  • Lotan valokuva(t) (lottavuosilta ja/tai jälkeen) Mikäli valokuvaa ei ole, käytetään lotan esittelyn yhteydessä lotta- tai pikkulottamerkkiä.

Alla olevasta lomakkeesta pääset syöttämään lotan tiedot. Esittely lisätään uuteen Lottagalleriaan mahdollisimman pian. Kuvia voi jälkikäteen lisätä ja tietoja täydentää. Lähetettyjä materiaaleja saatetaan editoida, eikä niitä oteta Lottamuseon kokoelmiin.