Röntynen Kyllikki
Kyllikki Röntynen toimi muonituspäällikkönä Sievissä.
Kyllikki Röntynen (o.s. Rajala) syntyi 10.11.1918 Lapualla.
Kyllikki muutti vanhempiensa ja kahdeksan sisariensa kanssa Sieviin vuonna 1927. Perhe hankki Sievistä maatilan ja talon, jonka kauppaan sisältyi lakisääteinen majatalon pitäminen aina vuoteen 1951 asti. Kotitilalla hoidettiin lehmiä, sikoja ja lampaita. Hevoset hoitivat maatyöt ja kuljetustoiminnan, myöhemmin autot, joka sekin liittyi majatalon pitämiseen.
Kyllikki kävi Lapuan emäntäkoulun 1937-1938. Lottalupauksen hän vannoi kymmenien muiden lottasisarien kanssa Sievin kirkossa 11.11.1936 juuri edellisenä päivänä 18-vuotta täyttäneenä.
Kyllikki toimi sodan aikana Sievissä muonituspäällikkönä. Kaikkien naisten tehtävänä oli aluksi leipoa leipää rintamalle. Sievin Lottakahvilan hoitaminen kuului myös työnkuvaan. Välillä käytiin Kokkolassa sotilaspiirin kanttiinissa töissä. Kyllikki oli lisäksi lottakomennuksella Raivolassa ja Ruokolahdella muonittamassa vuonna 1943. Lottakomennuksen jälkeen hän palasi Sieviin. Kyllikki kuului myös Lotta-Svärd järjestön Sievin kirkonkylän paikallisosaston johtokuntaan. Sodassa yksi hänen veljistään kaatui ja kaksi haavoittui vakavasti.
Naimisiin Kyllikki meni 02.11.1947. Kyllikin koti ja majatalo paloivat maan tasalle 14.12. 1958. Kukaan ei menehtynyt, mutta kaikki maallinen materiaali paloi. Uusi koti rakennettiin ja Kyllikin mies kouluttautui metsätyönjohtajaksi. Kyllikin aviomies reissasi työssään Keski- ja Pohjoissuomessa Kyllikin hoitaessa pientä maatilaa ja 3-4 lehmää Sievin kirkolla. Pariskunnalle syntyi 2 poikaa, joista toinen teki päivätyönsä Oulun verotoimistossa ja toinen VR:llä.
Kyllikki kuului kirkkoneuvostoon ja -kuoroon sekä toimi muun muassa Sievin Maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtajana 1960-1970-luvuilla ja maatalouskerhossa sen perustamisesta lähtien. Kyllikin miehen jäätyä työkyvyttömyyseläkkeelle vuonna 1971 muutti pariskunta vuonna 1976 Ouluun. Kyllikki kuului Oulun Lauluun vuodesta 1977 alkaen pari vuosikymmentä. Lisäksi hän toimi pyhäkoulunopettajana ja ahkeroi seurakunnan talkootyössä. Kyllikki sai paikan asumassaan taloyhtiössä talonmiehenä. Mies kuoli liikenneonnettomuudessa 1980 ja Kyllikki jatkoi talonmiehen töitä 65-vuotiaaksi saakka.