Nyberg Karin
Karin Nyberg oli lottajärjestön pitkäaikainen jäsen.
Karin Elisabeth Nyberg (o.s. Lindqvist) syntyi Nurmijävellä 28.05.1873. Karin kävi koulua Helsingissä (Svenska Fruntimmersskolan) ja sai valmistumisensa jälkeen töitä Hyvinkään Hiivatehtaalta 1892. Työtehtäviin kuului kirjanpitoa ja muita konttorin työtehtäviä. Siellä hän tapasi tulevan aviomiehensä kauppias Ernst Nybergin. Pari avioitui vuonna 1893 ja asettui asumaan Helsinkiin. Ernst oli taitava purjehtia, ja myös Karin kiinnostui purjehtimisesta; hän osallistui lukuisiin naisille järjestettyihin purjehduskilpailuihin.
Vuonna 1931 Karin perusti miehensä kanssa Karin Nyberg Leipomon Helsingin keskustaan Mannerheimintielle, Stockmannin tavaratalon kiinteistöön. Parille syntyi myös neljä lasta. Karin hoiti yrityksensä ja suuren perheensä, ja tuli tunnetuksi vieraanvaraisuudestaan Lönnrotinkadun kodissaan. Hän oli aina valmis auttamaan läheisiään sekä erityisesti ihmisiä, jotka olivat kokeneet vaikeita aikoja. Talvisodan ja jatkosodan aikana koti oli täynnä ihmisiä, jotka menettivät oman kotinsa Helsingin pommituksissa.
Karin liittyi Lottajärjestöön todennäköisesti järjestön ensimmäisinä toimintavuosina, sillä hänen lottamerkkinsä on kaiverrettu numero 6121. Karin oli mukana perustamassa Lauttasaaren osastoa ja toimi sen hallituksen puheenjohtajana useita vuosia. Karin oli järjestön pitkäaikainen jäsen. Hänelle myönnettiin järjestön 10- ja 20-vuotismerkit.
Sodan jälkeen Karin Nyberg Leipomo toimi menestyksekkäästi edelleen samoissa tiloissa. Koko perhe osallistui leipomon toimintaan ja vähitellen Karinin voimien vähentyessä toinen tyttäristä jatkoi päätoimisesti leipomon hoitamista. Karinin kuoleman jälkeen yksi lapsenlapsista jatkoi leipomon johdossa vuoteen 1973 jolloin vuokrasopimus päättyi.
Karin Nyberg kuoli Helsingissä 17.11.1956.