Myyryläinen Hilda
Hilda Myyryläinen oli väestönsuojelun asiantuntija.
Hilda Myyryläinen (1891–1990) syntyi Mikkelissä. Hän kävi kiertokoulun, kansakoulun ja oppikoulun. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen Myyryläinen opiskeli matematiikkaa Helsingin yliopistossa, josta hänet promovoitiin maisteriksi vuonna 1923.
Suomen sisällissodan aikana vuonna 1918 Myyryläinen toimi muonitustehtävissä. Hilda Myyryläinen aloitti Koiviston yhteiskoulun matematiikan opettajana vuonna 1926 ja työskenteli koulun rehtorina vuodesta 1939. Yhteiskoulu paloi helmikuussa 1940 ja koulutyötä jatkettiin syksyllä ensin Haminassa ja sitten Virolahdella.
Myyryläinen oli väestönsuojelun asiantuntija. Hän toimi Lotta Svärd -järjestön toimisto- ja viestijaostossa ja työskenteli Koiviston ilmavalvonta- ja viestijaoston päällikkönä. Koiviston Lotta Svärd -paikallisosasto lakkautettiin Moskovan rauhan jälkeen keväällä 1940. Siihen kuuluneet lotat siirtyivät muualla Suomessa toimineiden paikallisosastojen jäseniksi.
Hilda Myyryläinen toimi jatkosodassa yhteyslottana Merivoimien esikunnassa. Hänet valittiin Etelä-Kymenlaakson lottapiirin johtokuntaan vuonna 1944. Samalla hänestä tuli piirin toimisto- ja viestijaoston päällikkö sekä koulutustoiminnan johtaja. Yhteiskunnallisiin asioihin suuntautunut Myyryläinen toimi Koiviston ja myöhemmin Haminan valtuustoissa. Sotien jälkeen hän oli aktiivisesti mukana Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin paikallisosastoissa sekä sotilaskotiyhdistyksessä. Eläkkeelle jäätyään Myyryläinen sai opetusneuvoksen arvon vuonna 1972.