Mansikka Annikki
Annikki Mansikka toimi lottajärjestössä monissa johtotehtävissä.
Annikki Mansikka os. Luukkonen syntyi 9.3.1894 Karjalan Kannaksen Rautussa. Hän muutti 6-vuotiaana vanhempiensa mukana Viipuriin, jossa kävi koulunsa. Koulunkäynnin lopetettuaan hän työskenteli tukkuliikkeen kirjanpitäjänä. Elämänuransa hän teki valtion pakolaisavustuskeskuksessa, jossa työskenteli vuodesta 1929 vuoteen 1959 asti edeten kanslistista rahastonhoitajaksi ja lopulta pakolaisavustuskeskuksen kanslianhoitajan tehtävään. Työn myötä Mansikka muutti Kouvolaan.
Annikki Mansikka oli ensimmäisten vapaaehtoisten lottien joukossa 1920-luvun alussa. Välirauhan aikana hän oli perustamassa lottaosasto Kotka 2:sta. Mansikka toimi Lotta Svärd -järjestön Viipurin ja Kotkan paikallisosastojen puheenjohtajana, Etelä-Kymenlaakson piirin kouluttajana ja kanttiinipäällikkönä. Sodan aikana hänen yhteyslotan tehtäviinsä kuului mm. kiertää tarkastusmatkoilla asemapaikoissa ja organisoida lottien toimintaa. Mansikka toimi lottajärjestössä aktiivisesti koko järjestön olemassaolon ajan.
Veteraani-identiteetti oli Mansikalle tärkeä. Hän oli perustamassa Kymenlaakson sotaveteraaniyhdistysten naisjaostoja. Kymen läänin 13 naisjaoston perustamisen yhteydessä vuonna 1968 perustettiin myös Kymen piirin naistoimikunta, jonka puheenjohtajana Annikki Mansikka toimi vuoteen 1976 asti. Tällöin hänet nimitettiin kunniapuheenjohtajaksi. Sodan jälkeen Mansikka otti ahkerasti osaa myös Mannerheimin lastensuojeluliiton toimintaan. Hän toimi Kotkan osaston sihteerinä useita vuosia, jonka jälkeen hän toimi Kouvolan osaston sihteerinä.
Mansikan identiteettiä määriteli rintamalottuuden ja veteraaniuden lisäksi myös sisällissodan kokemukset ja ajatus vapaussoturiuudesta. Hän otti osaa myös Vapaussoturien huoltosäätiön naistoimikunnan toimintaan.
Annikki Mansikka eli 100-vuotiaaksi.