Koskinen Eevi
Eevi Koskinen toimi lottana muonitusjaostossa.
Eevi Kaarina Koskinen syntyi 6.7.1926 Jääskessä, Littulan kylässä. Hän oli maalaistalon tytär.
Eevi muutti 9-vuotiaana, isän kuoltua, äidin kanssa Kemppilän kylään, jossa he pääosin äidin kanssa kahdestaan tekivät kaikki maatalon työt.
Lotta Svärd -järjestöön Eevi liittyi 15- tai 16-vuotiaana. Koulu oli kodin lähellä ja opettaja kuului lottiin. Myös Riitta Havukainen -niminen henkilö oli seudulla innokas puuhanainen, joka johti lottien paikallisosastoa kylällä. Heidän innoittamanaan Eevi meni mukaan toimintaan.
Lottaseuroihin kokoonnuttiin kylän koululle ja siellä mm. neulottiin lapasia, sukkia ja kaulureita lähetettäväksi rintamamiehille. Eevi kertoi, että yhden hänen lähettämänsä paketin sai mies, jonka siviiliammatti oli ruumisarkuntekijä. Mies kirjoitti kiitoskirjeen Eeville ja kertoi siinä itsestään. Se on jäänyt Eeville mieleen.
Eevi toimi Kannaksen takaisinvaltauksen aikana Taipalsaaren upseerikerholla. ”Rajalle oli matkaa n. 10 km ja olin silloin 18-vuotias, joten en päässyt ihan rajalinjoille, vaikka olisin halunnut, kun sotatoimet alkoivat.” Silloin ei auttanut muu kuin lähteä Taipalsaaresta Savitaipaleen kautta kotiin Kausalaan, jonne muu perhe oli lähtenyt evakkoon.
Kun joukot pääsivät Kannakselle, Eevi oli siivoustöissä Enson sairaalassa ja myöhemmin Kemppilän kylässä yhdessä talossa venäläisten sotavankien vartijoiden muonittajana.
Evakkoon perhe tuli talvisodan jälkeen Kausalaan ja kesäsodan jälkeen Elimäelle Korian Vilppulaan.
Sodan jälkeen Eevi oli töissä mm. Korian limonaditehtaassa ja kahdessa eri leipomossa. 11 vuotta hän työskenteli Korian Pioneeripataljoonassa varusvarastossa, mistä työstä jäi eläkkeelle.
Naimisiin Eevi meni Paavon kanssa 1946 ja perheeseen syntyi poika Rauno vuonna 1949.