Siirry sisältöön

Toivon päivä 4.6.

Koko perheen Toivon päivä aloittaa Lottamuseon ja Museokahvila Lottakanttiinin kesäkauden.

Tervetuloa viettämään Toivon päivää Lottamuseolle 4.6. klo 10-18!

Luvassa hauskaa ohjelmaa koko perheelle! Toivon päivä aloittaa Lottamuseon ja Museokahvila Lottakanttiinin kesäkauden. Olemme avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10–18 aina 11.8. saakka.

Tapahtumaan ja museon näyttelyihin on vapaa pääsy! Museon ulkonäyttelytilaan on avattu uusi Vaaran vuodet – Sodan ja rauhan välissä -näyttely ja pakopeli (pelattavissa ennakkovarauksella).

OHJELMA

Klo 12-16 – Tuusulan 4H:n kepparinuorten esteratsastusrata ja askartelupiste

Lottamuseon puutarhasta löytyy keppihevosille esteratsastusrata. Lisäksi Tuusulan 4H pitää askartelupistettä, jossa voi tehdä keppihevosiin liittyvää askartelua. Esterata on museon puutarhassa koko kesän!

Klo 13 ja klo 15 – Satutuokio ja taidetyöpaja lapsille

Satutäti-Millan tunnelmallisessa toivontäyteisessä nukketeatteritarinassa Lottamuseosta tuttu Toivo-hämähäkki seikkailee muiden eläinten kanssa. Tarinan jälkeen askarrellaan yhdessä Seed Art Studion Rushanin kanssa Toivo-hämähäkin askartelut, jotka osallistujat saavat mukaansa kotiin vietäväksi. Nukketeatteritarinan kesto on noin 20 minuuttia ja taidetyöpaja noin 20 minuuttia, yht. 40 minuuttia.

Klo 11–13 ja klo 14–16 – Kasvomaalausta

Klo 15 – Yleisöopastus. Tule tutustumaan lottien ja suomalaisten naisten historiaan. Opastus kiertää museon näyttelyissä. Kesto 45 min, max. 20 hlö.

Klo 14–17 – Talutusratsastusta kahdella pienellä aasilla. Aasit tulevat paikalle Hutkon laama- ja eläintilalta. Ratsastajan enimmäispaino 30 kg.

Toivo-hämähäkin kesäpassi – nappaa omasi museon infosta ja lähde suunnistamaan museon puutarhaan.

Museokahvila Lottakanttiinilla jalkautuu ulkomyyntipisteelle puutarhaan. Myynnissä on ihania kesäisiä herkkuja! Kesän hittituote raparperijuoma on tarjouksessa Museokortilla. Kanttiinista voi ostaa myös kanttiinissa valmistettua herkullista vaniljajäätelöä. Nam!

Lottakanttiinin lounasaika koko kesäkauden klo 11-15.

Tervetuloa juhlistamaan toivoa ja kesän alkua!