Siirry sisältöön

Oletko jo tavannut söpöt kepparit Sirkan, Gunnarin ja Käthyn?

Lottamuseon puutarhassa on tänä kesänä kaikille avoin ja ilmainen keppariesterata! Ratsastaa voit omalla tai vuokrakeppihevosella.

Lottamuseoon on muuttanut kolme keppihevosta, joiden nimet ovat Sirkka, Gunnar ja Käthy. Sirkan ja Gunnarin nimet ovat samat, kuin aikanaan lottien hevosilla oli. Käthyn nimi tuli puolestaan marsalkka Mannerheimin Cathy-ratsulta. (Nimestä oli tosin monta eri versiota, joista voit halutessasi lukea täältä, klik(siirryt toiseen palveluun)!)

Hepat ovat lainattavissa Lottamuseon infosta. Lainaus ei maksa mitään, mutta lainaaja sitoutuu pitämään ratsustaan hyvää huolta ja palauttamaan sen takaisin ”talliin” ratsastuksen jälkeen.

Tallin emäntä Vilja pitää sylissään Sirkkaa (vas.), Gunnaria ja Käthyä.

Lottamuseon puutarhasta löytyy myös keppariesterata, jota voi käydä ratsastamassa joko omalla kepparilla tai Sirkalla, Gunnarilla ja Käthyllä. Otathan muut huomioon ratsastaessasi ja jätät radan siistiin kuntoon seuraavia ratsastajia varten.

Huom!
Keppihevosiin liittyviä työpajoja ja askartelua on luvassa Tuusulan taiteiden yössä 9.8.2024 ja Lasten museojuhlissa 24.8.2024. tule mukaan!

Museokahvila Lottakanttiini ja Lottamuseo ovat avoinna kesäkaudella ti-su klo 10-18. (12.8. alkaen klo 10-17). Lottakanttiinissa on kesäkaudella pidennetty lounasaika klo 11-15.

Lottamuseon näyttelyihin on kaikilla alle 18-vuotiailla vapaa pääsy.

TERVETULOA!