Siirry sisältöön

Lotta Svärd -stipendin haku on käynnissä

Jaossa on jälleen 10 000 euroa lottamaisen neuvokkaaseen toimintaan.

Lotta Svärd Säätiö jakaa vuosittain 10 000 euron arvoisen stipendin suomalaiselle järjestölle tai yksityishenkilölle lottahengen mukaisesta toiminnasta. Tänä vuonna stipendin teemana on lupaus – perintö on ikuinen.

Lotta Svärd -stipendin tarkoituksena on siirtää lottien arjen neuvokkuutta eteenpäin tässä ajassa. Stipendillä tuetaan lottamaisia tekoja, jotka edistävät yhteiskuntavastuun kantamista ja siihen kasvamista sekä lähimmäisistä välittämistä. Stipendillä halutaan tukea vaikuttavia tekoja ja hankkeita, joilla on positiivinen vaikutus mahdollisimman moneen.

”Me haluamme Lotta Svärd Säätiössä tuoda esiin niitä lottahenkisiä tekoja, jotka jatkavat lottajärjestöön kuuluneiden naisten työtä tässä ajassa. Lotta Svärd -stipendin saajaa valitessamme, tulemme tänä vuonna erityisesti painottamaan lottamaisen neuvokkaita tekoja ja pitämään keskeisesti mielessämme kysymyksen: Miten lotat toimisivat tänä päivänä, tämän päivän haasteiden keskellä?”, kertoo Lotta Svärd Säätiön toiminnanjohtaja Anne Nurminen.

Myöntämisperusteet:

Lotta Svärd -stipendi myönnetään lottahengen mukaisesta toiminnasta, joka edistää yhteiskuntavastuun kantamista ja siihen kasvamista sekä lähimmäisistä välittämistä. Lisäksi painotetaan vuosittain vaihtuvaa teemaa.

Stipendi voidaan suunnata uusien toimintamallien kehittämiseen ja ylläpitämiseen, työskentelyyn, koulutukseen tai muuhun stipendin henkeä osoittavaan toimintaan. Stipendiä ei myönnetä elinkustannuksiin, virkistyskäyttöön eikä opinto- tai tutkimusmatkoihin. Stipendi voidaan myöntää myös jo aloitetulle toiminnalle, mutta se on tarkoitettu käytettäväksi myöntämispäivän jälkeen syntyviin kuluihin.

Stipendiä voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset tai suomalaisten hyväksi toimivat järjestöt tai yhteisöt. Stipendi on kannustusraha, joka ei edellytä työskentelyä muusta ansiotyöstä vapaana. Stipendin suuruus 10 000 euroa.

Hakuaikaa kesäkuun loppuun saakka

Hakuaika päättyy 30.6.2024. Stipendin saaja julkistetaan Suomen Naisten Huoltosäätiön (nyk. Lotta Svärd Säätiö) perustamispäivänä 24.10.

Lotta Svärd -stipendin hakuun liittyviin kysymyksiin vastaa museolehtori Elina Tarvainen sähköpostilla osoitteessa elina.tarvainen(at)lottamuseo.fi.